Festival Marinko Ivanišević – večer druga

Subota, 2. srpnja 2016.

Dosadašnja manifestacija Kazališnog ljeta ove se godine unaprijedila u I. Festival Marinko Ivanišević (čiji sam naziv govori da je u čast našem utemeljitelju) koji će se održati tijekom mjeseca srpnja, a na čije Vas otvaranje srdačno pozivamo.

Druge večeri I. Festivala Marinko Ivanišević imat ćete priliku u 20,30 sati prisustvovati otvaranju izložbe Gradsko kazalište Đurđevac od 2009. do danas – in memoriam Marinko Ivanišević. Osim izloženih fotografija s predstava, plakata te pozivnica i ulaznica za nekoć izvođene predstave, pripremili smo Vam i malo iznenađenje tako da svakako dođite pogledati o čemu se radi.

Nakon otvaranja izložbe u 21,00 sati slijedi predstava Čudo u Poskokovoj Dragi u izvedbi Kazališta Mika Živković iz Retkovaca. Ulaz na predstavu iznosi 10 kn.

O predstavi: 

Čudo u Poskokovoj Dragi roman je Ante Tomića koji osebujnim humorom i nevjerojatno vjerojatnom pričom o Jozi Poskoku i njegovim sinovima zarobljenima u civilizaciji neotkrivenom prostoru, zaboravljenima u vremenu koje ih mimoilazi – sigurno pronalazi put do kazališnih dasaka. Prema adaptaciji Marka Sabljakovića otac Jozo Poskok, udovac, u mentalnoj izolaciji po njegovima nazvane drage u kojoj „zakon ne štiti“, uzgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira i Domagoja, sve nazvane, prirodno, po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija ove obitelji. Jedu se žganjci na sto načina i sve što uz to slijedi. Tada Krešimiru pada na pamet strašna i nadasve suvremena ideja – pronaći ženu. I sjeti se tako svoje davne, ratne ljubavi. Tada počinju „problemi“.

13497844_1743836015895029_7524657754034998949_o