Ljubav oko nas: Muzej Grada Đurđevca otvorenjem izložbe obilježava Međunarodni dan muzeja

Ponedjeljak, 18. svibnja 2020.

Muzej Grada Đurđevca u sklopu 25. Edukativno-muzejske akcije (EMA), čija je ovogodišnja tema ljubav, pripremio je izložbu Ljubav oko nas. Iz fundusa muzeja odabrani su radovi umjetnika koji su osim ljubavnim bili povezani obiteljskim i prijateljskim vezama, a ujedno svjedoče o važnim etapama hrvatske povijesti umjetnosti.

Uz radove poznatih umjetnika izloženi će biti i radovi mladih umjetničkih nada, polaznika Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca. Oni su na kreativan način predstavili različite oblike ljubavi i što za njih ta riječ znači.

Ova će se izložba u Muzeju Grada Đurđevca moći razgledati od 18. svibnja 2020., kada povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja posjetiteljima omogućavamo besplatan ulaz.

Ovogodišnju EMA u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva prati knjižica u kojoj su navedeni svi programi koji se održavaju diljem Hrvatske. Knjižicu možete nabaviti po cijeni od 10 kuna u bilo kojoj od ukupno 63 ustanova koje sudjeluje u EMA-i, pa tako i Muzeju Grada Đurđevca, a kupnja knjižice omogućava besplatan ulazak u sve ustanove te sudjelovanje u završnoj nagradnoj igri.