Noć kazališta 2016.

Subota, 19. studenoga 2016.

Gradsko kazalište Đurđevac će i ove godine sudjelovati u obilježavanju europske Noći kazališta. Riječ je o 8. Noći kazališta koja će se održati u subotu 19. studenog 2016. za koju smo vam priredili bogat cjelovečernji program:

19:00
komedija autora Milana Grgića: „Probudi se Kato

Dramska družina Kud-a „Naša lipa“ Tuhelj

Trajanje: 70 min

Radnja ove predstave događa se u stanu Elvire i Nikole, mladog bračnog para, s kojima živi njena majka. Kada majka i Elvira odluče otputovati u Smrdčec, njihovo rodno mjesto, Nikola i njegovi prijatelji odluče iskoristiti tu neponovljivu životnu priliku, te u stan pozovu Katarinu, mladu glumicu s kojom namjeravaju snimiti filmić.

Ulaznica: 15 kn 

20:30
otvaranje izložbe „Skice“

Udruga AK46

Ne možemo znati je li u onom što (svakodnevno) hvatamo, riječ o zapletima, krajevima ili epilozima, ali to nije ni važno. Neće se sve priče ispričati, treba se pomiriti da će nešto ostati i u skicama.

20:45
koncert grupe „False Ettoues

False Ettoues tročlani je vokalno instrumentalni sastav iz Zagreba koji preferira dvoglasje uz pratnju gitare. Obrađuju svevremenske hitove mirnijeg karaktera i spremni su vam pokazati novu stranu pjesama koje svakodnevno čujete i pjevušite. Ugodna atmosfera je zagarantirana.

21:45

komedija autora Milana Grgića: „Sarmica

Kazalište Lectirum

Postariji gospodin, arhitkt, Saša (Duško Valentić) oženio se mladom studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno pa je odlučila zabavu potražiti uklubovima i kafićima gdje se susreće sa svojim društvom. Ljubomorni je Saša odlučio pratiti Vesnukako bi saznao s kim se druži, gdje zalazi i što radi. Pratio ju je danima, a nakon jednog takvogpraćenja pobijedila ga je prehlada jer je cijeli dan stajao na kiši bez kišobrana, špijunirajući Vesnu.U nevolji mu pomaže bivša žena Kristina (Ksenija Pajić) koja mu pripravlja kamilicu za inhaliranje iuređuje kuću. Kristini je Saša još uvijek drag, pomalo ga žali zbog nevolje u kojoj se našao i stalnoSašu ispituje što se događa između njega i Vesnice.Što se događa s Vesnom i Sašom prati i susjed Pero Pavlović-Puška (Mladen Čutura) , umirovljenipolicajac, stručnjak za praćenje.On već dulje vrijeme špijunira susjeda Sašu, a nakon praćenja mu odluči ponuditi svoje profesionalneusluge. On će umjesto Saše profesionalno pratiti Vesnu i sve će mu svako jutro referirat: gdje je bila, skim je bila, što je radila i kako se ponašala.

Glume: Kenija Pajić, Duško Valentić, Mladen Čutura

Ulaznica: 25 kn

Uz sve navedeno između dvije predstave u vrijeme otvaranja izložbe i trajanja koncerta svi posjetitelji će se moći ugrijati toplim čajem, kavom ili popiti sok i to sve besplatno.