Osposobljavanje za rukovanje pesticidima i strojevima u poljoprivredi

Ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Dana 8. prosinca 2014. godine u organizaciji Ustanove za obrazovanje odraslih Zagrebačkog učilišta u dvorani Obrtničkog doma s početkom u 18.00 sati održat će se osposobljavanje za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja (pesticidi) i stručno osposobljavanje za rukovanje sredstvima rada.

Osposobljavanje za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja– Osposobljavanje je namijenjeno OPG-ovima i drugim poljoprivrednicima te tvrtkama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Bez ovog osposobljavanja nakon 26.11.2015. godine više se neće moći kupovati sredstva za zaštitu bilja (osim amaterskih). Uvjeti za pohađanje: navršenih 18 godina i minimalno završena osnovna škola. Cijena osposobljavanja: 400 kn.

Stručno osposobljavanje za rukovanje sredstvima rada– u okviru izobrazbe za pesticide polaznici će se moći i stručno osposobiti za rukovanje pojedinim sredstvima rada i to:

  • rukovatelj poljoprivrednim traktorom s priključcima (600 kn),
  • rukovatelj kombanjom (500 kn),
  • rukovatelj motornom pilom (300 kn),
  • rukovatelj viličarom, bagerom, utovarivačem i dr. (svaki po 400 kn).

Navedeno stručno osposobljavanje će se provoditi u naredna 4 do 5 dana. Konkretni raspored rada polaznici će dobiti prvog dana seminara za pesticide. Uvjeti za pohađanje: svjedodžba završene škole (OŠ minimalno), rodni list ili domovnica, potvrda liječnika  obiteljske medicine o zdravstvenoj sposobnosti i dvije fotografije (veličina za osobnu iskaznicu).

Prijave polaznika vrše se telefaxom ili osobno na obrascu Prijava polaznika i to:

  • na porti Grada Đurđevca, S. Radića 1
  • Predstavništvu Ustanova Zagrebispekt obrazovanja i Zagrebačko učilište u Zagrebu, Lanište 1e, tel: 01/5509-511
  • ispunjenom Prijavom polaznika ne telefax: 01/5509-510 (obrazac prijave nalazi se na : www.zagrebackouciliste.hr i www.obrazovanje.bizhr)
  • ostale informacije potražite na besplatnom telefonu 0800-200 036.