Otvorenje Đurđevačke vinsko biciklističke staze i Vincekovo 2019.

Subota, 19. siječnja 2019.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na svečano otvorenje Đurđevačke vinsko biciklističke staze koje će se održati u povodu Vincekovoga 2019. u Đurđevcu. Manifestacija će se održati u vinogradu Marijanka Ređepa, Čepelovečki breg 227, dana 19. siječnja 2019. godine (subota) u 12,00 sati.

Ovime događajem će se obilježiti i završetak radova na asfaltiranju vinogradske ceste kojom su se spojila prigradska naselja Mičetinac i Čepelovac. Cijela dionica duga je oko 9,6 kilometra, a uz nju se nalazi preko 600 klijeti s vinogradima, šumama, voćnjacima i oranicama.

Đurđevac trenutno priprema i projekt preko kojeg će se povezati, označiti i urediti preko 80 kilometara vinsko biciklističkih staza. Povezivanjem vinskih i biciklističkih staza stvaraju se uvjeti za intenzivniji razvoj klijeti u smislu otvaranja novih kušaonica, povećanja smještajnih kapaciteta i ostalih sportsko turističko rekreativnih sadržaja.

Program:

  • 11,30 sati: start biciklijade s Trga Sv. Jurja
  • 12,00 sati:  početak obilježavanja Vincekova 2019. kod Marijanka Ređepa (Čepelovečki breg)- dolazak biciklista i dolazak Konjičkog kluba s kočijom
  • 12,30 sati: prigodno druženje za sve okupljene