Predstavljanje poziva – energetska obnova obiteljskih kuća

Utorak, 7. srpnja 2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

Programom se želi potaknuti primjena mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na način da se smanji količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigura energetske i financijske uštede te poveća kvaliteta boravka u prostoru.

Građanima će se sufinancirati mjere energetske obnove do 60% prihvatljivih bespovratnih sredstava.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600 m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže.

Zaprimanje prijava započinje 01. rujna 2020. godine od 9:00 sati.

„Potencijalni prijavitelji trebaju krenuti s prikupljanjem dokumentacije i prijaviti se što ranije – u prvim sekundama budući da i za ovaj poziv vrijedi princip „najbržeg prsta“ odnosno sredstva se dodjeljuju redoslijedom zaprimanja – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

Poduzetnički inkubator Đurđevac organizira predstavljanje poziva zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima prezentirati uvjete natječaje.

Predstavljanje poziva održat će se 07. srpnja 2020. godine u 18,00 sati u prostorijama Muzeja grada Đurđevca u utvrdi Stari grad.