Promocija knjige „Dan po dan“ autora Jana Bolića

Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Nikada ne znate što vas sutra čeka, kaže Jan Bolić u uvodu svoje knjige „Dan po dan“, opisujući kako se zarazio koronom na samom kraju epidemije, prilikom izleta u Trst. Korona je prošla, ali ostala je malaksalost, otežano gutanje i dug oporavak od respiratora. Za Jana, bila je to još jedna životna lekcija koja mu je donijela nove spoznaje. „Vjerujte da će biti dobro. Ne zato što će uistinu biti dobro, nego zato što će vas to ohrabriti da budete snažni“, poručuje Jan po izlasku iz bolnice, gdje se najviše brinuo kako će završiti novu knjigu i dokumentarac čije je snimanje započelo. „Nikada se nisam pitao zašto kada bi mi se nešto dogodilo. Na taj zašto ne postoji odgovor. Kada bih se pitao zašto baš ja bolujem od spinalne mišićne atrofije tip 2, od sebe bih radio žrtvu i život bi mi bio agonija,“ piše Jan u svojoj knjizi, dokazujući kako je razvio veliku unutarnju snagu i kako svoje spoznaje i mudrost velikodušno dijeli s drugima.

Zbog progresivne bolesti mišićne atrofije tipa 2, Jan Bolić ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela, no i dalje, bez obzira na progresiju bolesti, uspijeva pisati jednim prstom koji još uvijek može micati i njime stvarati književna djela. Dosad je objavio zbirku poezije „Trenutci“, zbirku poezije i proznih zapisa „Može biti lijepo“, kriminalističke romane „Težina stvarnosti“ i „Štakori“ te ispovjednu prozu „Život koji želiš živjeti“.

Na društvenim mrežama redovito objavljuje svoje tekstove, priče i citate te se rado druži sa svojim čitateljima, prijateljima i brojnim pratiteljima. Promocija knjige “Dan po dan” održat će se u četvrtak, 9. svibnja u prostorima Gradske knjižnice s početkom u 18,00 sati.