Putopisno predavanje Gorana Blaževića: Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali

Četvrtak, 18. ožujka 2021.

U četvrtak 18. ožujka 2021. godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici Đurđevac održat će se putopisno predavanje Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali koje će održati Goran Blažević.

Početkom 2019. Goran Blažević imao je priliku biti jedan od prvih stranaca koji je dobio turističku vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu koja je desetljećima bila zatvorena za sve strance. Jedini stranci koji su imali mogućnost ulaska u tu arapsku zemlju bili su hodočasnici muslimanske vjeroispovijesti i poslovni ljudi koji su zbog poslovnih interesa dobivali priliku prijeći granicu i vidjeti tu nepoznatu i zatvorenu zemlju.

Međutim 2019. godine Blaževiću se otvorila mogućnost da uđe u tu još uvijek nepoznatu zemlju te je bi dio velike ekspedicije kroz pustinju Rub al Khali. Ekspedicija koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj nosila je ime Rakayib što bi u prijevodu s arapskoga značilo karavana deva. Blažević je između nekoliko tisuća prijavljenih kandidata iz čitavog svijeta dobio priliku postati jedan od stotinu pustolova koji su činili dio te nevjerojatne priče. Cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikada prošla tom pustinjom.

Dođite i poslušajte što je sve doživio na tom čudesnom putovanju!
Veselimo se Vašem dolasku!