Uvodno predavanje programa ALOHA mentalna aritmetika

Četvrtak, 19. rujna 2019.

Pozivamo Vas na uvodno predavanje programa ALOHA mentalna aritmetika u četvrtak 19.09.2019. u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Nakon predavanja za roditelje, održat će se i radionica za djecu.

Ovaj je program osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.
Aritmetika je osnova matematike, najstarija, elementarna grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima. Upravo zbog toga važna je i za sve ostale prirodne i društvene znanosti, kao i u svakodnevnom životu. Učenje aritmetike pomoću abakusa alat je pomoću kojega djeca uz matematičke razvijaju i druge vještine, bitne za učenje i školovanje, ali i za čitav život.

Program ALOHA Mental Arithmetic zasniva se na vizualizaciji i konceptualizaciji. Djeca, dakle, uče kako vizualizirati probleme i zadatke u mozgu, što doprinosi boljem razumijevanju, poboljšanju memorije i stjecanju analitičkih sposobnosti. Sve ove vještine imaju direktni pozitivni učinak na njihov uspjeh u školi.

Jedna od glavnih karakteristika ovog programa je njegov razigran i interaktivni karakter. Djeca uče i u isto se vrijeme zabavljaju, zahvaljujući didaktici i metodologiji u kojoj igre imaju važnu ulogu.

Korištenjem jedinstvene metodologije ovaj program razvija vještine mentalne obrade podataka stimuliranjem obje moždane polutke, što kognitivne i intelektualne procese čini bržima i učinkovitijima. Rezultati programa izuzetni su u sljedećim područjima: koncentracija i fokus, povećanje radne i dugotrajne memorije, brže učenje, izuzetne matematičke i analitičke vještine, vještine rješavanja problema, vještine opažanja, kreativnost i vizualizacija, samopouzdanje i socijalne vještine te povećanje kvocijenta inteligencije.

ALOHA označava Abacus Learning of Higher Arithmetic, a kroz više od 20 godina, proširio se u preko 30 zemalja u svijetu te ga pohađa oko 5 milijuna djece.