Maškare u Dječjem vrtiću Maslačak


Srijeda, 24. veljače 2021.

Prošlog tjedna brojni mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak zabavili su se prilikom proslave maškara. Maleni Lavići jedva su dočekali pokazati svojim prijateljima i tetama u što su se maskirali te je tako u skupini bilo zanimljivih kostima od spidermana, bubamare, jednoroga, mede, mišića, dalmatinera do kuharice. Mališani su cijeli tjedan razgovarali o svojim kostimima i maskama te odradili brojne aktivnosti koje su im pripremile odgajateljice poput izrade maski, igre spajanja i povezivanja, ali i plesa.

U Jagodicama su pak bile popularne maske princeza, super junaka, policajaca te već dobro poznatih Indijanaca. Djeca su razvijala vlastitu kreativnost i maštu koja im pomaže u istraživanju svijeta, razumijevanju drugih ljudi te donošenju izvornih odluka, a osim čitanja prikladnih slikovnica kreativnost su pokazala i u izradi šarenih krinki i klaunova od različitog pedagoški neoblikovanog materijala, dok su plesom, pjevanjem i mnogim glazbenim pokretnim igrama razvijala govor, osjećaj za ritam, suradnju.

Ježići kao starija odgojna skupina svoje maske su povezali s ljubavi te učili o važnosti prijateljske i roditeljske ljubavi. Kao i u ostalim skupinama, i u ovoj su djeca  pokazala kreativnost različitim maskama od divljih životinja do superjunaka i plahih princeza. U likovnim aktivnostima zajedno su ukrašavali maske od gipsa, srca od stiropora te učili crtati maske tehnikom crnog ugljena i drvenih bojica prilikom čega su se lijepo zabavili.