Medvjedići se upoznali s glazbenim instrumentima


Srijeda, 19. siječnja 2022.

Mališani iz dječje skupine Medvjedići Dječjeg vrtića Maslačak kroz zabavne radionice upoznali su se s glazbom i glazbenim instrumentima. Tako su im odgajateljice donijele i predstavile različite glazbene instrumente poput šuškalica, zvončića, zvečke i ksilofona koji su privukli veliki interes djece. Mališani su tako uživali u ovim zanimljivim glazbenim instrumentima, a najveće oduševljenje su izazvali sintesajzer i bubnjevi koje su imali prilike isprobati.

Polazeći od razvojnih obilježja djeteta, ovime se omogućuje djeci da istražuju zvukove, izražavaju se zvukom i pokretom što doprinosi zadovoljavanju djetetova interesa za pjevanjem, sviranjem i plesom što doprinosi i veselom ozračju u skupini. To ujedno pomaže i u razvoju osjećaja sigurnosti i samopouzdanja kod djece, a svakodnevnom glazbenom stimulacijom potiče se optimalan kognitivni i emocijalni razvoj djeteta, kao i njegova sposobnost kreativnog izražavanja i stvaranja.

Uvidjevši koliko djeca uživaju u sviranju, njihove odgajateljice su doličile napraviti i mali glazbeni kutić kako bi djeca svakodnevno mogla uživati u svijetu zvukova i glazbe.