Tomo Jozek ponovno na čelu Udruge matice umirovljenika Đurđevac


Srijeda, 23. lipnja 2021.

U Hotelu Picok u Đurđevcu održana je redovna izvještajno izborna skupština Udruge matice umirovljenika Grada Đurđevca. Skupštini su uz redovne članove udruge prisustvovali gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Peski - art Đurđevac, Franjo Mihočka.

Sjednicu je otvorio predsjednik Udruge Tomo Jozek, te su podnesena Izvješća o radu, kao i Program rada te Financijski plan za 2020. godinu, koja su jednoglasno prihvaćena. Za predsjednika Udruge ponovno je odabran Tomo Jozek, dok je za podpredsjednika odabiran Đuro Hodalić. Za članove Upravnog odbora odabrani su Marica Hercigonja, Đuro Golubić, Katarina Končar, Katarina Zobunđija, Đuro Horvat, Branka Stipović, Đuro Škurdija, Danček Marica i Kucel Josip, dok su za članove Nadzornog odbora odabrani Anka Švaco, Katarina Ivašković i Biserka Zobunđija.

Novo vodstvo predstavilo je Program rada i Financijski plan za 2021. godinu koje su članovi udruge također jednoglasno usvojili, a Tomo Jozek zahvalio se svima ukazanom povjerenju te podržali njegov rad.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči te čestitao novom vodstvu i ovom prilikom najavio projekt uređenja zgrade Centra za osobe s invaliditetom i za starije osobe.

- Grad Đurđevac je prepoznao potrebu za uslugom organiziranog stanovanja za one osobe s invaliditetom i za starije osobe koje imaju interes za ovakav oblik neovisnog života uz organiziranu stručnu i drugu podršku. Ovaj tip usluge trenutno ne postoji na području grada Đurđevca ni županije te bi predstavljao iznimno vrijednu novu socijalnu uslugu za ovu populaciju. Projektom će se urediti dio zgrade Gradske uprave u centru grada kako bi ona bila pogodna za organizirano stanovanje. Tako će minimalno 30 osoba dobiti novi dom te će im se uz povremenu stručnu i drugu pomoć. Kroz projekt se planira organizirati poludnevni i cjelodnevni boravak, kako bi osobe s invaliditetom te osobe starije životne dobi koje će nastaviti život u svojim obiteljima na ovaj način dobile mogućnost kvalitetno provesti vrijeme uz brojne radionice i aktivnosti, čime će se zasigurno odgoditi trajni odlazak u dom - istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.