U Vinariji Jušta organizirana završna berba grožđa


Ponedjeljak, 4. listopada 2021.

U vinogradu Vinarije Jušta na Belevinama u Čepelovcu ovog je vikenda upriličena završna berba grožđa kako bi članovi i prijatelji obiteljskog domaćinstva Martina Jušte na ovaj način proslavili kraj vinogradarske godine.

Uz pratnju tamburaša, berba je održana na tradicijski način te je nakon branja grožđa, prikazano kako se nekad gazilo grožđe. U berbu su stigli i svima poznati Gruntovčani, Dudek, Prestvetli i Cinober, članovi Udruge Sigečko srce koji su svojim nastupom nasmijali i oduševili sve prisutne berače.

Okupljene članove i goste na završnoj berbi pozdravio je i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, a u završnoj berbi su sudjelovali i direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mario Fuček, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev i direktor Turističke zajednica područja Dravski peski, Alen Janći.

-Grad Đurđevac se trudi ulagati u vinske ceste i područja te na području grada imamo 2000 klijeti koje su ostatak nekadašnjeg načina života kad je svaka obitelj imala klijet. Kroz omogućavanje dostupne infrastrukture želimo da se ljudi bave vinogradarstvom, ali i turizmom. U zadnjih 5 godina asfaltirali smo 28 kilometara vinske ceste, svi imaju dostupnost na vodu i struju, a trenutno radimo i na plinofikaciji te uvođenju optičkog interneta da bi mogli ovo najljepše od prirode stavili u funkciju turizma i uživali u prirodi - rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca.