Željko Seleš darovao sliku Ivana Lackovića Croate Gradu Đurđevcu


Petak, 11. lipnja 2021.

Sastavni dio izlagačkih projekata Muzeja Grada Đurđevca je i predstavljanje domaćih đurđevačkih umjetnika. Obljetnice su uvijek dobar povod za podsjećanje i obilježavanje opusa, te valorizacija umjetničkog stvaralaštva. Netom završenoj izložbi đurđevačkog slikara Zdravka Šabarića kojom je obilježio 50 godina stvaralaštva,  pridružit će se još jedna obljetnica đurđevačkog slikara zagrebačke adrese, Željka Seleša, koji je povodom nadolazeće obljetnice darovao Gradu Đurđevcu vrijedan likovni rad slikara Ivana Lackovića Croate. Darovana slika s motivom pijetla rađena u tehnici ulja na staklu, poveznica je i s Ivanom Lackovićem Croatom i njegovom donacijom Galeriji Stari grad, odnosno Muzeju Grada Đurđevca.

Slikar Željko Seleš uručio je sliku gradonačelniku Grada Đurđevca Hrvoju Jančiju i Predsjedniku gradskog vijeća Grada Đurđevca, Željku Lackoviću, izrazivši želju da svoju obljetničku izložbu uz 50 godina stvaralaštva, održi upravo u vrijeme Picokijade iduće godine u Muzeju Grada Đurđevca. Uz navedene aktivnosti oko pripreme izložbe razgovarali su Željko Seleš i ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, koja je također zahvalila autoru na lijepoj gesti doniranog djela te važnosti predstavljanja umjetnika našeg kraja koji je iznjedrio brojne slikare na ovako malom području.

Zahvalu slikaru i dobrodošlicu izložbe u ime Grada Đurđevca izrazili su gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.