Zgrada budućeg Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci u novom ruhu


Ponedjeljak, 12. travnja 2021.

Obnova zgrade budućeg Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci u sklopu projekta Prirodne baštine privodi se kraju. Radovi na kompletnoj obnovi zgrade započeli su početkom 2020. godine te je do sad promijenjena vanjska i unutarnja stolarija, zamijenjeno krovište i obnovljena je vanjska fasada.

Trenutno se radi i na unutarnjem opremanju i uređenju te je u tijeku postavljanje visokotehnoloških, interpretativnih i multimedijalnih modula koji će imati za cilj što bolje predstaviti vrijednu đurđevačku prirodnu baštinu kroz priče o nastanku Đurđevačkih pijesaka. Paralelno s unutarnjim uređenjem, uređuje se i okoliš oko zgrade vrijedan 191.000,00 kuna.

-Kako bi sve bilo spremno za postavu koncepta, multimedijalnog i interaktivnog sadržaja, od izuzetne važnosti je da se svi građevinski radovi odvijaju sinkronizirano. Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci sa svojim postavom i zanimljivim sadržajima bit će jedini kao takav na našem području i široj okolici, a samim projektom ćemo zaokružiti i povezati naše turističke sadržaje te priču o prirodnoj i kulturnoj baštini dok će viđenim, vjerujem biti zadovoljni i svi posjetitelji koji će se iznova vraćati u Đurđevac - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za ovaj projekt Grad Đurđevac uspješno je osigurao 16,2 mil. kuna EU sredstava, dok je ukupna vrijednost projekta 22 milijuna kuna, a preostali dio osiguran je iz proračuna Grada.