Konjički klub Đurđevački graničari: ponuda grada bogatija za rehabilitacijsko jahanje podno utvrde Stari grad


Utorak, 18. lipnja 2019.

Članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari Petra Markuš, studentica medicine te predsjednik kluba Luka Karlovčan uspješno su završili dvomjesečnu edukaciju za stjecanje zanimanja Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela gdje su se polaznici mogli upoznati sa cjelokupnom problematikom osoba sa invaliditetom te upoznati koristi i prednosti liječenja takvih osoba pomoću terapije konjima. U sklopu programa polaznici su naučili koristiti primjerenu terminologiju iz područja intervencija pomoću konja, uključivati djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u aktivnosti pomoću konja s obzirom na indikacije i kontraindikacije te provoditi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Posebno su se zahvalili Gradu Đurđevcu i Zajednici sportskih udruga Grada Đurđevca na sufinanciranju ove edukacije  i pruženoj prilici čime je uvelike proširen spektar djelatnosti kluba koji će zasigurno koristiti u daljnjem razvoju i promociji kluba i Grada te će svima služiti na obostranu korist.

Na temelju zamolbe i dugogodišnje želje članova Konjičkog kluba Đurđevačkih graničara Grad Đurđevac je izgradio i manjež čime se osigurao prostor za školu jahanja i rehabilitacijskog jahanja.

Konjički kluba svake godine uspješno organizira utrku u daljinskom jahanju koja je i ove godine bila iznimno posjećena. Također klub aktivno provodi školu jahanja koja je prethodne godine upisala 20-ak polaznika. Članovi kluba svake godine sudjeluju u uprizorenju Legende o Picokima, ali i sudjeluju u brojnim manifestacijama koje organiziraju druge udruge.

Klub ima za cilj intenzivirati turističku ponudu baziranu na jahanju i vožnju fijakerom, provoditi školu jahanja u novo osiguranim prostorima s adekvatnim uvjetima za rad, povećati broj klupskih natjecatelja u sportskom segmentu, te brojne druge aktivnosti kluba i ostalih prijateljskih udruga u čemu će im manjež zasigurno pomoći.

Rad kluba je pohvalio gradonačelnik Janči te je istaknuo kako će upravo zahvaljujući zajedničkoj suradnji Kluba, Grada, Turističke zajednice i Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, grad obogatiti svoju ponudu za turistički sadržaj i rehabilitacijsko jahanje koje će pomoći djeci i osobama s teškoćama u razvoju.