Prvi dan za školarce: Grad razveselio učenike poklonima za ljepši osmijeh, a prvašiće pernicama


Ponedjeljak, 4. rujna 2023.

Nakon ljetnog odmora za 654 učenika Osnovne škole Đurđevac započela je nova školska godina.

Poseban program dobrodošlice u sportskoj dvorani škole kojeg su priredili stariji učenici, kao i pozdravi i poticajne riječi gradonačelnika Hrvoja Jančija i ravnatelja Danijela Domišljanovića, upućeni su svim đurđevačkim osmoškolcima, a posebno 68 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu.

– Dragi učenici, dobro došli u svoju školu. Želimo da se u njoj dobro osjećate, a da vrijeme provedeno u školi iskoristite za učenje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Vaši učitelji i profesori marljivo su pripremali sve za uspješan početak nove školske godine te s veseljem očekujemo vaš dolazak u školske klupe. Imamo odličnu suradnju između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama, u dvorani, novoj knjižnici, ali i u svim zajedničkim projektima. Kad uđete u razrede i sjednete u svoje klupe, na njima će vas dočekati vaše nove knjige i radne bilježnice. Upravo zahvaljujući dobroj suradnji naši učenici imaju kvalitetno obrazovanje i nastavu uz najbolju opremu i educirane učitelje, rekao je ravnatelj Danijel Domišljanović i pozvao roditelje učenika na suradnju koja ima zajednički cilj, a to je dobrobit djece.

Gradonačelnik Hrvoje Janči uvodno je rekao da je siguran da će učenici svoj prvi dan škole pamtiti cijeli život jer im nosi puno uzbuđenja, novih doživljaja i emocija, a drago mu je što se broj učenika u OŠ ove godine povećao jer su njihovi roditelji odabrali Đurđevac za svoj dom. Siguran je također, kako je rekao, da ih u školi čeka mnoštvo novih sadržaja te zahvaljuje ravnatelju i djelatnicima škole na tome, ali i na odličnoj suradnji.

– Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje. Osim ulaganja u materijalne uvjete svake godine vas želimo obradovati i radnim bilježnicama, koje vas već čekaju, ali i drugim poklonima pripremljenima za vas. Ponosni smo na činjenicu što svake godine osiguravamo produženi boravak za osnovce, a mislim da smo i jedini grad koji s 500 kuna sufinancira nabavu udžbenika za sve srednjoškolce s područja grada te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama i djecu u PŠ u Suhoj Kataleni. Želim svima vama puno uspjeha, radosti i prijateljstva u novoj školskoj godini. Posebno to želim prvašićima koji će ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenucima, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i prenio pozdrave i želje za uspjeh i Željka Lackovića, predsjednika Gradskoga vijeća.

Osim udžbenika i radnih bilježnica, a kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo savladavanje školskih obveza, sve prvašiće su na klupama dočekale i jabuke te četkice za zube. One su, uz prvašiće, na klupama dočekale i ostale đurđevačke osnovce. Poruka je to i ove godine da je važna higijene usta i zubi od najranije dobi, ali i to da Grad Đurđevac nastoji biti grad s najljepšim dječjim osmijehom.