Dječji vrtić Maslačak spreman za početak nove pedagoške godine


Ponedjeljak, 4. rujna 2023.

U i dječjem vrtiću Maslačak danas je sve bilo spremno za prihvat predškolaca te se s puno optimizma, veselja i rekordno velikog broja polaznika dočekao početak nove pedagoške godine.

Sa svom upisanom đurđevačkom djecom i bez liste čekanja, dječjim plivalištem, dodatno educiranim vrtićkim osobljem spremnim za sve odgojno-obrazovne izazove s najmlađima te započetim radovima na dogradnji vrtićke zgrada, počela je nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Maslačak. U vrtić se ove godine upisalo 68 djece, od čega je 55 djece jasličkog uzrasta, a sveukupno ga ove godine pohađa 300 djece što je najveća broj redovnih polaznika dječjeg vrtića do sada.

– Bilo je puno radosti i veselja radi ponovnih susreta, ali i puno prilagodbe u novoj sredini. Tako je to uvijek na početku. No, mi smo spremni za realizaciju brojnih programa koji će se tijekom pedagoške godine odvijati u vrtiću. Uz pomoć i suradnju s našim Gradom stvoreni su izvrsni uvjeti za kvalitetan odgoj i obrazovanje. U svemu tome u potpunosti idemo na ruku našim roditeljima. Podsjećam da smo radili i ljeti, da imamo cjelodnevno radno vrijeme te mogućnost uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovan odgojno-obrazovni proces - ističe ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica i dodaje da se vesele zajedničkoj igri koja će djeci pružiti puno radosti i prilika za stjecanje novih vještina i znanja.

U vrtiću ne kriju zadovoljstvo zbog početka radova na izgradnji nove vrtićke zgrade u koju će biti smješteni predškolci, pa će im tako razdoblje prelaska iz vrtića u školu biti bezbolnije. Izgradit će se prostorije za osam vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom. Zadovoljstvo zbog započetih radova ne krije ni gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Novi prostor znači poboljšanje uvjeta za svako dijete. Grad je prepoznao važnost predškolskog odgoja i obrazovanja te već dugi niz godina ulaže u sustav i poboljšanje uvjeta. Ovom ćemo dogradnjom imati dodatnih osam skupina, kapacitet smještaja bit će nam blizu 500 djece. Sva djeca u gradu Đurđevcu, od prve do sedme godine, imat će svoje mjesto pod krovom našeg vrtića i neće biti listi čekanja – naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči i poželio uspješnu i radosnu novu pedagošku godinu svoj djeci i svima zaposlenima u DV Maslačak.

Dogradnja i opremanje DV Maslačak u cijelosti se financira sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u vrijednosti od 1.299.621,74 eura, a završetak je predviđen početkom 2026. godine.