KUD Petar Preradović na XVIII. susretima folklora Hruševac 2015.


Ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

Na poziv Kulturno umjetničkog društva „HRUŠEVEC KUPLJENSKI“ KUPLJENOVO,  GRAD ZAPREŠIĆ  članovi  Kulturno umjetničkog društva "Petar Preradović" Đurđevac sudjelovali su  na XVIII.  susretima  folkora  HRUŠEVEC 2015., te se predstavili  koreografijom „PO ĐURĐEVEČKI“- polkama i čardašima Podravine  uz pratnju cimbala. Na susretima je sudjelovalo devet  kulturno umjetničkih društava iz Mađarske, Slovenije, Polače, Biograda na Moru, Savskog Marofa, V. Trgovišća, Savskog Marofa, Zaprešića i domaćina Hruševca Kupljenskog.

Nakon završetka kulturno umjetničkog programa  održan je  „Izbor najljepše sudionice susreta“. Tročlano  stručno povjerenstvo za izbor najljepše sudionice susreta jednoglasno  je donijelo odluku da je najljepša sudionica  susreta  Anja Vujčić predstavnica KUD-a „Petar Preradović“ iz Đurđevca, polaznica 1. razreda gimnazije. II. mjesto osvojila je predstavnica KUD-a Januševec, a III. mjesto predstavnica domaćina Hruševec Kupljenski.

Anja Vujčić  također ulazi i u “Izbor najljepše hrvatice  u narodnoj nošnji koji će se održati  u sklopu Brodskog kola  14. lipnja 2015. godine u Slavonskom Brodu.