Održana peta likovna radionica Peski-Art


Ponedjeljak, 9. listopada 2017.

U Društvenom domu Mladen Markač u organizaciji Udruge Peski-Art Đurđevac po peti puta je održana likovna radionica Peski-Art 2017. Đurđevac  kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti Dan neovisnosti i dan izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a održava se u čast  generala Mladena Markača koji je rođen u Đurđevcu upravo na Peskima.

Na otvaranju radionice prigodnim riječima posjetiteljima se obratila potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, predsjednica Mjesnog odbora Peski-Đurđevac Ljubica Cestar i predsjednik udruge Peski-Art  Franjo Mihočka.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je pohvalio rad udruge i čestitao im na brojnim manifestacijama koje organiziraju tokom godine.

Likovnu radionicu posjetio je i general Mladen Markač koji svim sudionicima uručio zahvalnice te se zahvalio svim likovnim stvarateljima i organizatorima kao i svima koji su doprinjeli uspješnosti manifestacije koja doprinosi očuvanju vrijednosti Domovinskoga rata, ali i promociji  Đurđevca i cijele Podravine.

Na likovnoj radionici sudjelovalo je 40 likovnih stvaratelja iz devet hrvatskih županija, a nastalo je i četrdesetak likovnih radova. Posebni gosti radionice bila su djeca iz udruge Osmjeh koji su zajedno sa umjetnicima radili, slikali, rezbarili u drvu i tako iz prve ruke doživjeli stvaranje likovnih radova.

Svi likovni radovi biti će izloženi  16. studenog  na svečanoj izložbi radova Podravina svojemu Generalu kojom će se obilježiti peta obljetnica izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu. Ove godine radovi će biti darovani Općoj županijskoj bolnici Vukovar, Bolnica hrvatskih veterana.