Izložba slika za đurđevačke i koprivničke gimnazijalce


Subota, 12. listopada 2013.

U galerijskim prostorima Starog grada u petak, 11. listopada, otvorena je izložba slika 22 autora likovnog susreta «Peski 2013». u suradnji s Rotary clubom iz Koprivnice. Izložene slike namijenjene su aukciji čijim prihodom se financiraju djeca slabijeg imovinskog stanja koprivničke i đurđevačke gimnazije. O izložbi je govorila ravnateljica Centra za kulturu Edita Janković Hapavel, te prof. Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke gimnazije.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Brankica Kolomaz koja je naglasila kako Grad Đurđevac podržava i pozdravlja sve kulturne događaje u Gradu, a osobito ovakve humanitarne koji imaju i dodatnu vrijednost u vidu stipendiranja nadarenih gimnazijalaca iz Đurđevca i Koprivnice. Zahvalila se u ime Grada Đurđevca svim autorima koji su donirali svoja umjetnička djela te Rotary clubu Koprivnica na organizaciji ove izložbe, pune vrijednosti kako za umjetnost tako i za nadarene gimnazijalce, a samim time i za grad Đurđevac.

U prigodnom dijelu programa na gitari, nastupili su učenici koprivničke gimnazije Anela Gjerek i Matija Horvat.
Svi oni koji nisu bili na otvorenju izložbe u petak, izložbu mogu razgledati u Galeriji Stari grad do 24. listopada 2013. godine.