B LIGHT prezentacija o prekograničnoj suradnji zainteresirala poduzetnike


Četvrtak, 13. srpnja 2017.

Grad Đurđevac je u suradnji s PORA-om i LAG-om Podravina u Gradskoj knjižnici Đurđevac organizirao prezentaciju za male i srednje poduzetnike s područja grada Đurđevca na temu dodjele bespovratnih potpora u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG V-A MAĐARSKA-HRVATSKA 2014.-2020. B LIGHT.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči te je preporučio svim poduzetnicima da se uključe u program B LIGHT i nastoje se povezivati s uspješnim poduzetnicima u Mađarskoj kako bi dobivanjem bespovratnih sredstava unaprijedili i proširili svoje poslovanje, te ostvarili nove suradnje.

Prezentaciju je održala Melita Birčić ravnateljica PORA-e koja je spremno odgovarala na sva pitanja poduzetnika. Beneficiary Light Grant Shema – B Light je program dodjele bespovratnih sredstava kojima se po prvi put financira suradnja malih i srednjih poduzetnika i obrtnika u pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

Program provodi PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s partnerima iz Mađarske i Hrvatske, a poduzetnicima se omogućuje da ostvare bespovratnu potporu u iznosu do maksimalno 135.000,00 EUR-a.

Prvi krug natječaja za poduzetnike otvoren je od 9. lipnja do 15. rujna 2017. godine, a u okviru prvog kruga natječaja poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 2.550.000,00 EUR-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na sljedećim poveznicama: