Časopis “Naš prozor u svijet”


Srijeda, 18. prosinca 2013.

I ove godine, kao i protekle četiri, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac izdala je novi broj časopisa Udruge „Naš prozor u svijet“ u kojem u člancima i slikovnim zapisima predstavlja rad Udruge kroz 2013. godinu. U časopisu su članci o keramičkim radionicama Udruge, maloj školi kuhanja, kaširanju, aktivnostima poludnevnog boravka i druženjima nakon škole, te o Malom klubu. Tu je i članak o proslavi Valentinova, o posjetima Udrugama iz Križevaca, Sv. Ivana Zelina i Ludbrega, ali i o posjeti učenika nižih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, posjeti predstavnica Udruge uzorne hrvatske seoske žene, te predstavnika Policijske postaje i Hrvatskog auto kluba. Kako je ove godine po prvi puta Udruga povodom Dana udruga organizirala Dane otvorenih vrata, u časopisu je tekstom i fotografijama prikazan dio atmosfere. Udruga je u časopisu obuhvatila tekstom i fotografijama Uskrsnu i Božićnu radionicu, te štand  na kojem tijekom godine prodaje radove i predstavlja aktivnosti, a posebno je istaknut članak o odobrenoj financijskoj podršci Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Predstavnica Centra za socijalnu skrb Đurđevac diplomirana socijalna radnica Anita Đipalo Saraga napisala je članak o položaju djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u društvu, dok je predsjednica Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac Maja Islam napisala članak o volontiranju.

Časopis je tiskan u 200 primjeraka, a predsjednica Udruge Kristinka Štefan podijelila ga je kraju božićne radionice svim članovima, suradnicima, prijateljima i donatorima zajedno sa božićnim čestitkama.

Za sve one koji ne znaju, na Internet stranicama Udruge www.udrugamrdju.hr možete pregledati sve dosadašnje brojeve časopisa, pa i ovaj posljednji.

Uživajte u njima!