Članovi Peski-Arta odradili još jednu humanitarnu akciju


Ponedjeljak, 24. rujna 2018.

U Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr.Ivan Barbot u Popovači održana je međunarodna, humanitarna likovna kolonija Štrkijada u Popovači na kojoj su sudjelovali i članovi udruge Peski-Art Đurđevac.

Ova likovna kolonija održala se po peti puta, a organizator je udruga PULS Moslavački štrk iz Popovače. Nastali likovni radovi oplemenit će radne i terapijske prostore bolnice, a dio likovnih radova će se prodati na aukciji. Sredstva od prodaje će biti iskorištena za opremanje odjela Dnevne bolnice.

Na dočeku sudionike likovne kolonije pozdravila je u ime organizatora Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS Moslavački štrk, a likovnu koloniju obišli su, te na kraju pozdravili sve i zahvalili na doprinosu gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković i ravnateljica bolnice Marina Kovač koja je posebno naglasila važnost ovakvih akcija i druženja jer upravo takve akcije osim konkretnog doprinosa kroz izrađena likovna djela doprinose i mentalnom zdravlju sudionika, organizatora, ali i pacijenata koji se liječe u bolnici.

Iz Udruge Peski-Art istaknuli su kako je njihovim članovima zadovoljstvo sudjelovati na ovakvim humanim i humanitarnim projektima, a i ovaj put svoj značajni doprinos uspjehu radionice dali su: Đurđica Franjić, Zdravko Šabarić, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Dražen Milenković i Franjo Mihočka.