Članovi Savjeta mladih Grada Đurđevca na jednodnevnoj obuci Udruge gradova RH


Ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Članovi Savjeta mladih Grada Đurđevca sudjelovali su na jednodnevnoj obuci koju je provela Udruga gradova RH u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Obuka je održana u Koprivnici, 28. travnja 2018. godine. Obuka je bila namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sastojao se od tri modula – Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih, a nakon predavanje svakog modula polaznici su imali vježbe.

Polaznike obuke dočekali su predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, članovi Županijske skupštine Mijo Bardek i Zlatko Makar te predsjednik i članovi Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

Edukacija je bila prilika da se mladi povežu s lokalnim vlastima i o svojim problemima, interesima i prijedlozima porazgovaraju otvoreno i uz konkretnu argumentaciju. Razmjene iskustava i ideja daleko su vredniji, konkretniji i korisniji dio obuke. Savjetu mladih preostaje za napraviti Lokalni program za mlade. Isto tako, prezentirani su dobri i loši primjeri prakse u radu Savjeta mladih – rekao je predsjednik Savjeta mladih Grada Đurđevca Matija Bažulić.

Nacionalna konferencija Savjeta mladih najavljena je za početak prosinca 2018. godine u Puli.