Članovi Udruge Peski-art Đurđevac sudjelovali na likovnoj koloniji Hrvatskog lovačkog saveza u Podgariću


Ponedjeljak, 12. srpnja 2021.

U prekrasnom ambijentu Vile Garić u Podgariću, pod pokroviteljstvom HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA u subotu 10. srpnja 2021. održana je likovna kolonija u organizaciji Molvarskog likovnog kruga i Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Na likovnoj koloniji sudjelovalo je tridesetak autora iz Molvarskog likovnog kruga, Udruge Peski-Art Đurđevac, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, udruge Kloštranska paleta, likovne sekcije Podravka 72, udruge Duga, te Kulturne udruge Sveti Martin.

Iz udruge Peski-Art Đurđevac sudjelovalo je 11 članova udruge i to: Snježana Božić, Mirko Horvat, Mirko Markešić, Vesna Martinjak, Dražen Milenković, Petar Petrović, Ivan Rođak, Marija Stipan, Zdravko Šabarić, Marijan Štimac i Franjo Mihočka.

Na dolasku u Podgarić sudionike likovne kolonije pozdravio je te im dobrodošlicu poželio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak.

Da bi sve bilo kako je i zamišljeno pobrinuli su se organizatori, predsjednik Molvarskog likovnog kruga Vladimir Ivančan i predsjednik Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenko Jakopović, te osoblje Vile Garić.

Likovnoj koloniji prisustvovali su i drugi čelnici Hrvatskog lovačkog saveza te Vojno-policijski kapelan i župnik u Peterancu, a nekadašnji župnik župe Sv. Jurja u Đurđevcu. vlč. Ozren Bizek. Za ugodan prijevoz sudionika do Podgarića brinula se tvrtka Podravina exspress tours.

U zaista prekrasnom i ugodnom ambijentu Vile Garić slikari su stvarali i družili se te je nastalo tridesetak likovnih radova koji će ostati u fundusu Hrvatskog lovačkog saveza.