Članovi Udruge Peski-Art Đurđevac u Vrbovcu sudjelovali na likovnoj koloniji Kaj su jeli naši stari


Ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.

U Vrbovcu se održala 38.Turističko-kulinarska manifestacija Kaj su jeli naši stari.

Po prvi puta u sklopu ove manifestacije održana je i likovna kolonija koju su zajedno organizirali Turistička zajednica Grada Vrbovca i Kulturna udruga Sveti Martin iz Dubrave, a na kojoj su sudjelovali i članovi udruge Peski-Art Đurđevac. Likovna kolonija održana je na prostoru Gradske tržnice što se pokazalo kao dobar izbor s obzirom na loše vrijeme, a sudjelovalo je 25 likovnih umjetnika iz šest županija.

Sudionike radionice su dočekali domaćini, a među njima i predsjednik Kulturne udruge Sveti Martin Dubrave, ali i član udruge Peski-Art Dražen Milenković.

Tema likovne kolonije bila je Grad Vrbovec, njegove vizure, povijest i tradicionalna gastronomija. S obzirom na bogatu povijest grada Vrbovca, grada Zrinskih i Marije Jurić Zagorke, te bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih i starih jela manifestacije Kaj su jeli naši stari nije bilo teško izabrati odgovarajuće motive, a slijedom toga nastali su lijepi i zanimljivi umjetnički radovi.

Udruga Peski-Art dala je značajan doprinos sudjelovanjem svojih članova Zdravka Šabarića, Petra Petrovića, Snježane Božić, Verice Babec, Đure Škurdije, Sanje Benko, Franje Mihočke i Dražena Milenkovića koji je bio i voditelj likovne kolonije.