Dan drugačije nastave u Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva: Dijaki pri Staromu gradu


Četvrtak, 18. travnja 2019.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva već tradicionalno održava dan drugačiji od drugih - Dan drugačije nastave. I ove je godine mjesto održavanja bila Utvrda Stari grad u Đurđevcu i njen okoliš, a naziv projekta Dijaki pri Starom gradu.

Učenici i profesori zajedno su sudjelovali u aktivnostima, podijeljeni u devet grupa, voditelji grupa bili su učenici, a teme i aktivnosti edukativne i zabavne.

Šah-mat (šahovski turnir i poduka u igranju šaha), Plesom kroz Hrvatsku (poduka i vježbanje osnovnih koraka uz tradicijsku glazbu i plesove iz raznih krajeva Hrvatske), ŠAK (znanje i vježbanje rada u timu: ako si vozač to dokaži, ako nisi to postani), Likovna grupa (kako upotrijebiti maštu i dobro se zabaviti uz likovne tehnike), Izazovi (yoga challenge, whisper challenge, seven second challenge i whats in the box challenge), Fun, fun, fun (zabavne društvene igre, druženje i zabava), Chocolate passion (čokoladna radionica, stavlja osmijeh na vaša lica. Radionica bez mane i puno čokoladne hrane. To nudi ova grupa, pridruži se da svi jedemo skupa!), Kviz općeg znanja (timovi po troje/tri rješavaju pitanja iz općeg znanja), Hand clap+dance (naučimo nove plesove).

Bile su to zanimljive radionice, igre plesa, glazbe i pokreta, zanimljive mozgalice i kvizovi znanja.

Učenici voditelji su pokazali izvrsne sposobnosti vođenja, a svi sudionici puno dobre volje i želje za druženjem. Još jedan sunčan dan prepun aktivnosti đurđevačkih gimnazijalaca i njihovih profesora prava su uvertira za lijep, sretan i veseo Uskrs i proljetne praznike.