Dan drugačije nastave u utvrdi Stari grad


Petak, 30. ožujka 2018.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva već tradicionalno održava dan drugačiji od drugih - Dan drugačije nastave. I ove je godine mjesto održavanja bila Utvrda Stari grad u Đurđevcu i njen okoliš, te Prak šuma Borik.

Učenici su zajedno s profesorima sudjelovali u aktivnostima koje su zajednički birali i kreirali. Učenici su imali nekoliko ponuđenih tema, a prema temama bili su podijeljeni u grupe Čovječe, iznenadi se; Čudesna šuma kroz veselje i vježbu; Inteligentna rješenja u prirodi; Pastirske i druge igre; Život Đurđevca  i bliže okolice; Đurđevački reporteri, te su još jednom pokazali kako učenje može biti drugačije i kreativno.

Ovogodišnji koordinatori Dana drugačije nastave bili su profesori Mirela Kožar i Hrvoje Baltić.

Dan drugačije nastave je zaista bio drugačiji i osvježio svakodnevni školski naporni ritam. Bila je to prigoda za saznati više o temama koje nas zanimaju, ali nemamo uvijek za njih vremena- rekla je prof. N. Lončar, ravnateljica Gimnazije Dr. I. Kranjčeva i zahvalila se svim predavačima na obogaćivanju ovogodišnjeg Dana drugačije nastave.

Taj dan nema razrednih odjela, nema klasičnog školskog sata od 45 minuta, nastavnici i učenici rade u timovima, a cijeli projekt je zapravo nastao na prijedlog učenika.