Dan drugačije nastave u Starom gradu


Subota, 15. travnja 2017.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva već tradicionalno održava dan drugačiji od drugih - Dan drugačije nastave. I ove je godine mjesto održavanja bila Utvrda Stari grad u Đurđevcu i njen okoliš.

Učenici su zajedno s profesorima sudjelovali u aktivnostima koje su zajednički birali i kreirali. Učenici su imali nekoliko ponuđenih tema: društvene igre naši stari, lov na blago, sport na trim stazi u Boriku, QR kodovi i aplikacije, šaptači devama i logika.

Grupe su bile organizirane po izboru teme, a profesori nisu bili u ulozi profesora već u ulozi timskih voditelja grupa. Učenike su kroz Đurđevac od škole do Starog Grada proveli turistički vodiči, koji su učenike uputili u znamenitosti i povijesne činjenice o Đurđevcu koje još do tada nisu čuli, a koordinatori samog Dana drugačije nastave bili su profesorica hrvatskog jezika Mirela Kožar i profesor matematike Tomislav Sinjeri.

Dan drugačije nastave je zaista bio drugačiji i osvježio svakodnevni školski naporni ritam. Bila je to prigoda za saznati više o temama koje nas zanimaju, ali nemamo uvijek za njih vremena- rekla je prof. N. Lončar, ravnateljica Gimnazije Dr. I. Kranjčeva i zahvalila se svim predavačima na obogaćivanju ovogodišnjeg Dana drugačije nastave.

Taj dan nema razrednih odjela, nema klasičnog školskog sata od 45 minuta, nastavnici i učenici rade u timovima, a cijeli projekt je zapravo nastao na prijedlog učenika.