Dani otvorenih vrata Udruge Mali princ: članovi se kroz kreativne aktivnosti družili sa školarcima i vrtićarcima


Subota, 3. lipnja 2023.

Udruga Mali princ i ove se godine aktivno priključila projektu Ureda za udruge Vlade RH te ponovno organizirala Dane otvorenih vrata u sklopu kojih je pripremila brojne aktivnosti za svoje članove.

Cilj uključivanja u kampanju je dodatno podizanje razine svijesti lokalne zajednice o radu i brojnim projektima udruge u području brige o osobama s intelektualnim teškoćama. Dakako, do sada najvažniji za članove Udruge, je projekt Kuća podrške Mali princ zahvaljujući kojem je za osobe s intelektualnim teškoćama osiguran adekvatan, moderan prostor za najviši standard socijalnih usluga.

Ovogodišnji Dani otvorenih vrata u Udruzi Mali princ bili su prilika za upoznati građane s novim prostorom udruge. Novi moderan prostor istražili su učenici 1. d razreda Osnovne škole Đurđevac i njihov učitelj Davor Šokec. Uz zajedničku igru i pjesmu u unutrašnjim i vanjskim igrališnim prostorima, članovi udruge te uskoro bivši prvašići proveli su vrijeme u zajedničkom oslikavanju ukrasa od gline, a čije se aktivnosti provode zahvaljujući programu Zajedno kreativni Zaklade Hrvatska za djecu. U poslijepodnevnim satima održana je kreativna radionica daljnjeg rada na glinenim rukotvorinama, a sudjelovali su članovi udruge te brojni drugi koji podupiru rad Udruge.

Udrugu je posjetila i vrtićka skupina Kockice Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca s odgajateljicom Veronikom Zglavnik i ravnateljicom Marijom Čupen Tomica. Nakon početnog upoznavanja, vrtićarci i Mali prinčevi najšarenijim su bojama ukrasili i obojali glinene ukrase. Bila je to prilika, naravno, za stjecanje novih prijateljstava te za inkluzivan odgoj djece od najranije dobi.