Dani otvorenih vrata Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac


Ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Na inicijativu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske a povodom Dana udruga organiziraju se Dani otvorenih vrata udruga 2014. s ciljem približavanja građanima i široj javnosti programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, posebice financirane iz javnih izvora.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac drugu godinu zaredom  sudjeluje na ovoj manifestaciji, te svim zainteresiranim građanima otvara svoje prostore u četvrtak 05. lipnja i u petak 06. lipnja. Kroz ova dva dana posjetioci će moći u vremenu od 8,00 sati do 15,00 sati razgledati prostor Udruge i izložbu radova korisnika i članova Udruge, te zajedno s korisnicima sudjelovati u aktivnostima. Nadalje, uz pomoć zaposlenica i volonterki na promotivnom štandu će dijeliti letke o Udruzi i po simboličnim cijenama prodavati uratke članova u vremenu od 9,00 do 12, 00 sati i to u četvrtak ispred ulaza u Gradsku tržnicu a u petak na glavnom Gradskom trgu ispred turističke kućice.

Nadalje, sve sugrađane i prijatelje Udruge pozivaju na veliku radionicu u četvrtak 05. lipnja u 18,00 sati na kojoj će ih upoznati s dosadašnjim radom Udruge, svrhom postojanja te programima i projektima koje Udruga uspješno provodi. Nakon upoznavanja s djelovanjem Udruge, posjetitelje će upoznati i s tajnama oblikovanja gline s obzirom da pripremaju keramičku radionicu koju će voditi zaposlenice i honorarne suradnice uz pomoć volonterki.