Dječji vrtić Maslačak Đurđevac sudjelovao na Svehrvatskoj smotri Dani kruha u Kutini


Ponedjeljak, 14. listopada 2019.

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac sudjelovao je na Svehrvatskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje koja se ove godine održala u Kutini.

Smotru je organizirala Udruga Lijepa naša, te je Dječji vrtić Maslačak, kao eko vrtić,  izabran da predstavlja naš grad i županiju na državnoj razini. Na smotri su sudjelovale odgojiteljice Diana Bolteković – Tkalec i Dubravka Markovica koje su ujedno i voditeljice Etno-tradicijskog programa u dječjem vrtiću, te ravnateljica Marija Čupen Tomica.

Vrtić je tradicionalnim i autohtonim pekarskim i slastičarskim proizvodima, tradicionalnim nošnjama i napjevima predstavio kulturu, tradiciju pripreme kolača i kruha i običaje Grada Đurđevca i đurđevačke Podravine. Kao prepoznatljivi proizvodi na štandu Dječjeg vrtića Maslačak“Đurđevac našli su se Pogača z oreji, kukuruzni kruh, pogača s čvarcima, diganka z makom i rogačom, medenjaci i krušna pogača.

Odgojiteljice i ravnateljica su osim prezentacijskog dijela, sudjelovale i u svečanoj procesiji prinosa darova i plodova zemlje koja je bila organizirana u jutarnjim satima.

Uspješno su prezentirale proizvode i običaje Đurđevca i okolnih naselja, te za svoj štand i trud dobile zahvalnice organizatora.