Vrtić predstavljen na konferenciji projekata Say hello to the world


Petak, 28. travnja 2017.

U Sloveniji je u Rimskim termama održana 3. Međunarodna konferencija projekata Pozdrav svijetu - Say hello to the world, koji je organizirao Fini zavod Radeče, delo za mlade, s ciljem razmjene primjera dobre prakse iz sustava predškolskog odgoja.

Projekt Say hello to the world je međunarodni projekt unutar kojeg se djeca u vrtićima međusobno povezuju preko video mreže. Djeca upoznaju različite kulture, običaje, zanimljivosti i način života kroz razne zanimljive aktivnosti unutar pet tema: To sam ja, Ja i moja obitelj, Ja i moj vrtić, Ja i moje mjesto i Ja i moja država. Temeljna ideja je motivacija djece da budu tolerantnija bez predrasuda i stereotipa, te da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe i drugačije od njihovog.

Odgojna skupina Patkice Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac pod vodstvom odgojiteljica Katarine Ružman i Renate Kovačić ove se godine uključila u projekt i povezala sa odgojnom skupinom Sončki iz Slovenije – Dječji vrtić Antona Medveda, enota Palček- Šmartno.

Odgojiteljice Katarina Ružman i Renata Kovačić bile su izabrane za izlagače primjera dobre prakse i prezentirale se na međunarodnoj konferenciji s temom Malim koracima do zelenog vrtića. Pisani referat odgojiteljica ušao je i u 3. Međunarodni zbornik strukovnih referata projekta Pomahajmo v svet. U svom referatu odgojiteljice su prezentirale razvoj ekološke osjetljivosti kod djece prilikom rada na spomenutom projektu. Tijekom izlaganja je predstavljen i eko-plakat Ja i moj vrtić na kojem je u slikama prikazan proces provođenja aktivnosti u radu na navedenoj temi. Uz plakat su predstavljeni i materijali koje su izradila djeca.

Nakon uspješno provedenog projekta Say hello to the world u našem vrtiću i uspješno odrađene stručne prezentacije na Međunarodnoj konferenciji, Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac biti će dodijeljen certifikat i častan naziv Tolerantan vrtić.