Dječji vrtić Maslačak službeno postao tolerantan vrtić


Četvrtak, 29. lipnja 2017.

Kako bi djeca odrasla u dobre, tolerantne i kvalitetne ljude, uz roditeljski odgoj važno je i ono što djeca nauče u vrtićima.

Upravo s namjerom da svoje polaznike pouče toleranciji i potaknu ih da nauče nešto novo o svojim vršnjacima iz drugih gradova i država, djelatnici vrtića Maslačak uključili su se u međunarodni projekt Say hello to the world. Nakon uspješno provedenog projekta vrtiću je dodijeljen je certifikat i zastava Tolerantan vrtić. Vrtić se u projekt uključio početkom listopada 2016. godine u skupini Patkice pod vodstvom odgojiteljica-mentorica Katarine Ružman i Renate Kovačić te ravnateljice Martine Repić.

Projekt Say hello to the world je međunarodni projekt unutar kojeg se djeca u vrtićima međusobno povezuju preko Skype – video mreže. Cilj projekta je bio povezivanje vrtića i djece iz dvije države. Vrtićka skupina Patkice tako se u sklopu ovog projekta povezala s vrtićarcima iz skupine Sončki iz vrtića u mjestu Kamnik u Sloveniji. Djeca su upoznala različite kulture, običaje, zanimljivosti i način života kroz razne zanimljive aktivnosti unutar pet tema: „To sam ja“, „Ja i moja obitelj“, „Ja i moj vrtić“, „Ja i moje mjesto“ i „Ja i moja država“.

Temeljna ideja je motivacija djece da budu tolerantnija bez predrasuda i stereotipa, te da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe i drugačije od njihovog što je ovim projektom postignuto u Dječjem vrtiću Maslačak.