Dječji vrtić Maslačak: vodene igre za osvježenje u ovim vrućim danima


Petak, 22. srpnja 2022.

Nakon osvježavajuće dobrodošlice kojom su Zvjezdice iz Dječjeg vrtića Maslačka dočekale ljeto, zajedničkim snagama s odgojiteljicama svoju su terasu pretvorili u Zvjezdanu plažu.

Djeca su sa sobom u vrtić ponijela ručnike, kupaće kostime i raznovrsne rekvizite poput šprica, vodenih igračaka i ribica a potom na Zvjezdanoj plaži uživala u čarima igara s vodom. U slobodnoj igri kod djece je primijećeno skladno i maštovito suradništvo te sve veći napredak u prihvaćanju tuđih ideja i stavova. Natjecateljskim igrama vodom osim poticanja razvoja koordinacije i preciznosti u baratanju predmetima i razvoja pokretljivosti i spretnosti djeca su jačala i stvarala još bolju sliku o samome sebi što je izrazito važno za njihov daljnji sveukupni razvoj.

Uz igre vodom, protekle su dane proveli u igri u stolno-manipulativnom centru gdje su djeca ponovila i usvojila stečena znanja o obilježjima ljeta i životu pod morem, a likovnim su aktivnostima kombinirali nekoliko različitih prirodnih materijala i koristeći ih izrađivali morske životinje, slikali podmorje vodenim bojama na foliji i na taj način poticali napredak likovne invencije.

Sljedećih nekoliko toplih tjedana koji slijede bavit će se aktivnostima usko vezanim uz more i ljetno godišnje doba te će i dalje većinu aktivnosti provoditi na terasi kao i do sada.