Dječji vrtić Maslačak: vrtćarci kroz kreativne aktivnosti upoznali razne životinje, a posjetili su i Hrvatsku Saharu


Petak, 27. studenoga 2020.

Vrtićarci iz Dječjeg vrtića Maslačak u svojim svakodnevnim šetnjama viđaju različite životinje, te već znaju točno prepoznati sve vrste.

Često viđaju pse, mačke, miševe, guske, konje, a na igralištu pronalaze gusjenice, leptire, bogomoljke i bubamare. Jedan dan su otišli prošetati i do Hrvatske Sahare, mini zoo-a kod utvrde Stari grad do gdje su se družili s devama, magarcima, kokošima, ljamama i kozlićima. Ti svakodnevni susreti životinja su doveli i do osmišljavanja kreativnog igrokaza s ježom, medom i tuljanom gdje su na vrlo zabavan način razvijali maštu iznošenjem svojih ideja, kao i jezično govorni razvoj.

S odgojiteljicama su tražili sakrivene životinje (sličice) po cijeloj sobi te ih razvrstavali prema prvom glasu na plakat. Spajali su dijelove životinja te njihove tragove, proučavali enciklopedije i gledali dokumentarac te spoznali koje to životinje žive u različitim dijelovima svijeta. Stečeno znanje pokazali su u igri pantomime gdje je osim oponašanja životinje trebalo naglasiti i gdje ta životinja živi.