Dječji vrtić Maslačak: vrtićarci iz Točkica istražuju livadu i život na njoj


Srijeda, 24. svibnja 2023.

Sve je zeleno, a isto tako zelena je livada oko Dječjeg vrtića Maslačak.

U tjednu od 15. do 26. svibnja 2023. dječja odgojna skupina Točkice sudjeluje u igrama na livadi i istraživanju livade. S obzirom na lijepo vrijeme zajedno s odgojiteljicama djeca su ove dana provela vani istražujući livadu te koje cvijeće mogu ubrati na livadi i koje sve životinje stanuju na njoj.

Kako znaju da su životinjice na livadi malene odlučili su ponijeti svoja povećala. Ova aktivnost bila je djeci vrlo zanimljiva te su se svi pretvorili u male istraživače.

Ovako lijepih dana bilo je malo pa su se Točkice za ovu temu pripremale i u svojem prostoru kroz sudjelovanje u raznim aktivnostima. Pjevali su pjesmice, a u stolno manipulativnom centru djeci su bile ponuđene razne igre poput: klasifikacije prema boji i veličini, raznih umetaljki cvijeća, kroz nizanje djeca su otkrila od čega se sastoji cvijet. Finu motoriku posebno djeca razvijaju prebacivanjem sitnih predmeta uz pomoć pincete. Na ovu temu djeca su pincetom prenosila bubamare, pčele i drvene cvjetove. U likovnim aktivnostima koristili su vodene boje i tempere te se upoznali s novom tehnikom – tapkanje štapićem.

Djeca su najviše vremena provodila u istraživačkom centru mirisanjem mirisnih cvjetova, promatranju prešanog cvijeća, igrajući se pravom travom i cvijećem.

Toplije vrijeme tek nam dolazi stoga vjerujemo da će djeca nastaviti sa svojim istraživanjem.