Dječji vrtić Maslačak: vrtićarci kroz kreativne aktivnosti uče slova


Srijeda, 2. prosinca 2020.

U srednjim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića Maslačak djeca svakodnevno kroz brojne aktivnosti pokazuju interes za učenjem slova.

Najčešće se radi o želji da vrtićarci sami potpišu svoje crteže, stoga su odgojiteljice odlučile centar početnog čitanja i pisanja obogatiti novim materijalima.

U vrtiću odgojiteljice podržavaju iskazani interes djece za pisanjem i učenjem slova. Zajedno su se igrali različitim materijalima od kojih su izrađivali slova kojima su ispisivali pojmove i svoja imena (drvene kocke, špatule, tijesto). Na PVC čepove, kako bi ih ponovno koristili, nalijepili su slova koja im služe u igri poklapanja i pridruživanja pojmu. Navedene igre mogu biti lakše i teže, a sako pojedino dijete bira ih prema svojoj razvojnoj mogućnosti i interesu. Aktivnostima se razvija fina motorika, radoznalost, samoinicijativnost te mogućnost dovršavanja započetog.

U likovnoj aktivnosti akvarelom, svako je dijete oslikalo inicijal svojeg imena. Potom ga je dodatno ukrasilo kolažem i šljokicama. Radove su izloženi na garderobnim ormarićima kako bi u njima svi mogli uživali.