Dječji vrtić Maslačak: vrtićarci ovaj mjesec obilježili Svjetski dan smijeha


Petak, 24. siječnja 2020.

Blagdani su iza nas, a vrtićarci su nastavili provoditi brojne aktivnosti u svojim skupinama vezano uz obilježavanje posebnih dana. Tako su vrtićarci iz odgojne skupine Gljivice ovaj mjesec obilježili Svjetski dan smijeha kroz različite aktivnosti.

Cilj aktivnosti i igara bio je da se vrtićarci što više smiju, što i je primarni cilj dana smijeha. Brojni znanstvenici tvrde kako se smijati treba svakoga dana jer na taj način poboljšavamo naše zdravlje.

Pročitavši šaljive, smiješne stihove, djeca su nastavila pričati što je njima smiješno, što ih nasmijava. U likovnom centru napravili su velikog smješka, a svi koji su željeli, napravili su male smješkiće (na štapu) kojima smo zatim glumili i tako razvijali i bogatili govor te razvijali maštu i samopouzdanje.

U igru škakljanja djeca su se uključivala s oprezom no zarazan smijeh, privukao je i one najnepovjerljivije. Na kraju su se rasplesali uz CD klauna Čupka koji ih uvijek jako razveseli, nasmije i usreći.

Tako su u Gljivicama, smijehom koji otvara sva vrata, otvorili vrata nove godine u kojoj će nastaviti raditi, igrati se i puno se smijati.