Dječji vrtić Maslačak: Zvjezdice otputovale u čaroban svijet bajki


Četvrtak, 20. lipnja 2019.

Djeca iz odgojne skupine Zvjezdice u Dječjem vrtiću Maslačak kroz razne likovne aktivnosti, slikopriče, dramske improvizacije, simboličke igre i stolno-manipulativne igre upoznala su se sa nekim od najpoznatijih bajki.

Letjeli su kao Petar Pan i upoznali njegovu, ali i svoju sjenu. Vještica iz Ivice i Marice djeci je bila smiješan i pozitivan lik, no uz pomoć te bajke razvijali su finu motoriku režući škarama papir koji je predstavljao mrvice kruha. Biti neki lik iz priče Djed i repa, posebno ih se dojmilo. Mačak u čizmama je najlukaviji mačak kojeg su upoznali jer je uspio prevariti diva. Najviše su im se svidjela Tri praščića kojima su rado obojili i gradili kućice, ali i uz njihovu pomoć prepoznavali iste geometrijske oblike. Posebno se sada čuvaju i papuče od kada su djeca saznala da Maca Papučarica nikad ne spava i stalno čeka kome će ih uzeti.

Aktivnosti s bajkama nisu završile jer se djeca često prisjećaju likova iz priča i onih pozitivnih, ali i negativnih. Odgojiteljice na ovaj način potiču ragovor i kreativnost kod djece te su najavile nastavak upoznavanja i druženja s likovima iz bajki.