Dani Svete Ane: dođite ovaj vikend u Svetu Anu i probajte Svetojansku zlevanku


Ponedjeljak, 15. srpnja 2019.

Pokraj vodenice u Svetoj Ani, ovog vikenda, točnije od sutra, 20. srpnja započinju Dani Svete Ane.

U 10 sati kreće biciklijada od Trga sv. Jurja do Svete Ane, a marljive članice Udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi s pripremom fine i na daleko poznate Svetojanske zlevanke, a goste očekuju već od 10 sati.

Miješana od kukuruznog brašna izmljetog na vodeničnom kolu uz potok Svetojančan, te izmiješena vodom s izvora kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća, pa i afrodizijačka svojstva, zlevanka je najpoznatiji svetojanski gastronomski proizvod. S njim se članice Udruge žena Svetojanke ponose na svim turističkim sajmovima i rado je nude za svih posjeta u Sv. Anu.

Brojnim posjetiteljima ove manifestacije svake se godine pridruže i biciklisti iz Bjelovara.

– Ovo su 12. po redu dani zlevanke koji se održavaju kod vodenice u Svetoj Ani. Najavljen je dolazak članova nekoliko prijateljskih udruga. Za veselu i raspjevanu atmosferu kod vodenice biti će zadužen Franjo Barić. Osim zlevanke gosti će uživati i degustaciji gulaša kojeg će pripremiti mještani Svete Ane– rekao je Veljko Miletić.

Dani Svete Ane nastavljaju se svečanom sjednicom Mjesnog odbora Sveta Ana u subotu, 26. srpnja u 20,00 sati te Svetom misom 28. srpnja u 11,00 sati.