Druženje osam Udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Đurđevcu


Petak, 11. svibnja 2018.

Ovaj tjedan Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ organizirala je druženje Udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Đurđevcu.

Gosti Udruge Mali princ bili su članovi Udruge Latica Koprivnica, Udruge Maslačak Križevci, Udruge Ludbreško sunce Ludbreg, Udruge Sunce Novi Marof, Udruge Srce Sv. Ivan Zelina, Udruge Korak dalje Daruvar i Udruge OSIT Bjelovar.

Druženje je započelo sportskim igrama ispred utvrde Stari grad, nakon kojeg su domaćini i gosti posjetili Đurđevačku Saharu i upoznali životinje od kojih su ih najviše oduševile Đurđevačke deve. Nakon razgledanja Sahare ispred utvrde im je uprizoren scenski prikaz Legende o Picokima tako da su gosti upoznati kako su đurđevčani obranili svoju utvrdu od turaka i kako su dobili ime Picoki. Druženje 90-tak članova nastavljeno je u atriju Starog grada uz pjesmu i ples te ručak u restoranu.

Ovaj susret Udruga organiziran je u okviru projekta Integracija u društvo financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.