Veselo druženje učenika područnih škola


Utorak, 13. lipnja 2017.

Održano je deveto po redu druženje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena s učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju te njihovih učiteljica i učitelja u Područnoj školi Sirova Katalena, domaćinu ovogodišnjeg, već tradicionalnog druženja.

Integrirani nastavni dan započeli su upoznavanjem, pozdravnim govorom učiteljice Martine Krajcar Baltić, te prigodnom priredbom kojom su učenici PŠ Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena zaželjeli dobrodošlicu učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju i njihovim učiteljicama. Na kraju programa, učenik Ivan Marjanović iz Sirove Katalene, u znak prijateljstva u zrak je pustio golubicu mira te je na taj simboličan način započeto još jedno druženje učenika područnih škola.

Nakon kratkog odmora, učenici su podijeljeni u dvije skupine. Grupa mlađih učenika ostala je u dvorištu područne škole te izrađivala vjetrenjače od papira dok su stariji učenici prošetali do mjesne crkve u kojoj ih je gospodin Franjo Ileković iz Sirove Katalene upoznao s poviješću sela, crkve i škole.

Poslije zasluženog odmora i doručka, slijedile su sportske igre: potezanje užeta i igra graničara, u kojima su sudjelovali učenici, ali i njihovi učitelji. Susret područnih škola svojim su dolaskom podržali i ravnatelj škole Danijel Domišljanović i pedagog Nikola Vuković. Ubrzo je stigao autobus i prijatelji iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju oprostili su se od svojih domaćina i uputili domovima, a učiteljice su obećale ponovno druženje sljedeće godine u nekoj od drugih područnih škola.