Druženje udomitelja i djece na Belevinama


Utorak, 19. travnja 2016.

Nedavno osnovana Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” iz Đurđevca organizirala je u nedjelju, 17. travnja, cjelodnevno druženje u prirodi za svoje članove i djecu udomljenu u njihovim obiteljima. Susretu na Belevinama iznad Čepelovca odazvalo se pedesetak osoba, koje je ugostila udomiteljska obitelj Natalije Kovačev. Toplo i ugodno proljetno vrijeme omogućilo je druženje i igru djece na otvorenom te šetnju Bilogorom, a odigran je i nogometni meč između muške ekipe udomitelja i dječaka, u kome su mlađi odnijeli zasluženu pobjedu.

Glavni cilj ovog druženja  bio je da se udomitelji i djeca međusobno upoznaju, da se djeci omogući kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i druženje s vršnjacima te da steknu samopouzdanje i uvjerenje kako nisu “drugačiji”.

Udomitelji su iskoristili vrijeme za razmjenu iskustava i razgovore o problematici djelatnosti kojom se bave, a sve je završilo zajedničkim ručkom. Zaključeno je kako je ovakva aktivnost poželjna i svrshishodna te se organizatori nadaju da će ih na sljedećim druženjima biti još više. Napominju kako su simbolično opravdali i naziv svoje Udruge, jer su u nedjelju na lica udomljene djece utisnuli osmijeh kao neizbrisiv trag sreće i zadovoljstva.