Đurđevac domaćin 25. Državnog natjecanja iz kemije


Utorak, 19. travnja 2016.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac ovogodišnji je domaćin 25. Državnog natjecanja iz kemije od 18. do 21. travnja. Natjecanje je otvoreno u Domu kulture Đurđevac u ponedjeljak, 18. travnja uz prigodan program koji su pripremili učenici i profesori đurđevačke gimnazije.  Natjecanje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje i škola domaćin, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Na natjecanju sudjeluje oko 107 učenika, njihovih mentora, nastavnika kemije u srednjim i osnovnim školama iz cijele Republike Hrvatske. Okupljenima su se obratili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Hrvatskog kemijskog društva, zamjenik župana Ivan Pal Koprivničko-križevačke županije i predsjednice Državnog povjerenstva za Natjecanje iz kemije osnovnih i srednjih škola.

Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je istaknula kako su za ostvarene rezultate učenika zaslužni upornost, trud, rad učenika te mentori i njihovi roditelji. Svima je  poželjela da postignu izvrsen rezultate te da se za vrijem boravka u Đurđevcu lijepo provedu i kući uz nagrade ponesu i lijepe uspomene.

U srijedu će natjecatelji ići na izlet koji uključuje razgledavanje Đurđevca, utvrde Stari grad i okolice Đurđevca, a gimnazijalci će uz redovnu nastavu imati priliku vidjeti i pokuse koje će prikazati Hrvatski kemijski olimpijci. Završetak Državnog natjecanja planira se za četvrtak u prijepodnevnim satima.

Državno natjecanje iz kemije će se održavati od 18. do 21. travnja 2016. godine, a cijeli program i dodatne informacije možete vidjeti u nastavku teksta.