Đurđevac: INA proslavila Dan rudara i blagdan svoje zaštitnice, sv. Barbare


Petak, 6. prosinca 2019.

Povodom obilježavanja dana sv. Barbare, zaštitnice rudara, u Hotelu Picok u Đurđevcu održana je tradicionalna svečanost kojoj su nazočili brojni djelatnici INA-e, članovi Uprave, predstavnici Rudarsko – naftno – geološkog fakulteta, Tvrtko Perković, operativni direktor za istraživanje i proizvodnju, Gábor Horváth, glavni financijski direktor i ostali uvaženi gosti.

Na obilježavanju ove naftaške tradicije, uz čestitke jubilarcima, govorilo se  o rezultatima ovogodišnjeg poslovanja i planovima za sljedeće razdoblje.

Gábor Horváth obratio se prisutnima čestitkom za Dan rudara te je istaknuo kako su brojne investicije te polja u Hrvatskoj pridonijeli ovogodišnjem pozitivnom financijskom rezultatu.

INA danas ostvaruje izuzetne financijske rezultate, stabilna je kompanija, a osnovni cilj joj je razvijanje aktivnosti na daljnjem istraživanju u Hrvatskoj i svijetu, na obnovi rezervi, te stjecanju koncesija za to.

Svečanosti su, među ostalima, nazočili i gradonačelnik Hrvoje Janči kao domaćin te saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji su čestitali podravskim rudarima i INA-šima njihov dan, te završetak još jedne uspješne poslovne godine.