Đurđevac: svečanom priredbom i kreativnim aktivnostima osnovnoškolci proslavili Dan škole


Petak, 26. svibnja 2023.

Danas je u velikoj sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac održana svečana priredba povodom Dana škole.

Na početku priredbe nazočnim učenicima, učiteljima i brojnim gostima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je naglasio kako je Dan škole nastavak i prezentacija aktivnosti koje se rade tijekom cijele školske godine.

- Škola je mjesto gdje počiva kvalitetna budućnost te gdje postoji dobar i stručan ljudski potencijal koji može promijeniti svijet na bolje. Učenici nam moraju biti prioritet jer kvalitetnom školom, učenjem i poučavanjem izgrađujemo kvalitetno društvo. Naši učitelji to su činili u prošlosti, sadašnjost je naša, a budućnost oblikujemo svi zajedno! Dan škole sve to objedinjuje - sjećanja i planove, događaje i razmišljanja, vertikale i horizontale… Dan škole je na ponos svima nama! - zaključio je ravnatelj.

Svima nazočnima, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani, obratio se i gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Zahvaljujem svim našim učenicima i djelatnicima škole što su i ove godine odvojili svoje vrijeme te uložili puno truda kako bi svi zajedno mogli uživati u ovoj priredbi. Moram izraziti zadovoljstvo što je upravo Grad Đurđevac osnivač naše škole te u suradnji sa školom i ravnateljem uz zajednički trud i rad uspješno realiziramo brojne projekte kojima zajedno osiguravamo bolju sadašnjosti i budućnosti naše djece – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te najavio kako je Grad svoje četiri područne škole prijavio za cjelovitu energetsku obnovu i unutrašnje uređenje škola čime će one postati moderne i energetski potpuno neovisne.

U programu su nastupili učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena, učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, učenici 1.d razreda s igrokazom, učenik 5. razreda Mario Kampić, Maja Pecikozić iz 3.d, Martin Leščan iz 7.a,  Sara Martinčić iz 8.c, Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac i Tamburaška skupina škole.

Središnji je dio programa bio rezerviran za javnu pohvalu i dodjelu nagrada svim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i njihovim mentorima.

Svečanom obilježavanju Dana škole prethodile su brojne aktivnosti u kojima su učenici kroz predmetnu nastavu, likovno izražavanje, književnost i sport prezentirali naučeno kroz školsku godinu.