Đurđevački Crveni križ, Auto klub i policijski službenici podsjetili građane na važnost sigurnosti u prometu


Petak, 18. rujna 2020.

Danas su u Đurđevcu policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu Roadpol Safety Days – Roadpol, Dani sigurnosti u prometu, održali info-točku.

Info-točka održana je u suradnji s Crvenim križem Đurđevac i Auto klubom Đurđevac. Tom prilikom građanima je ukazano na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, tehničku ispravnosti vozila, korištenja reflektirajućih materijala u prometu tijekom prometovanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje, vožnji pod utjecajem alkohola, poštivanja ograničenja brzine kretanja i stjecanju prava na upravljanje vozilima.

Sudionicima u prometu prezentirane su tzv. „pijane naočale“ i naočale koje simuliraju utjecaj različitih vrste droga, koje su građani mogli isprobati i pokušati pronaći ključ i otključati ključanicu. Građanima su uručeni prigodni letci Roadpol Safety days – „Dani sigurnosti u prometu“, pod motom „Ostani živ i spasi živote drugih“ te preventivni materijali Auto kluba Đurđevac, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Crvenog križa.

Foto: PU KC - KŽ