Đurđevački foto-umjetnici izlažu u Sloveniji


Srijeda, 14. rujna 2022.
Fotografije članova Foto kino kluba Picok izložene u Ljubljani

Dobra suradnja Hrvatskog društva Ljubljana iz Ljubljane i Foto-kino klub Picok iz Đurđevca, započeta pre desetak godina, nastavlja se i dalje. U ponedjeljak je u prostorima Univerzitetskog rehabilitacijskog instituta Republike Slovenije- Soča, postavljena izložba  članova đurđevačkog Foto kino kluba Picok.

-U impozantnim prostorima ovog velike institucije postavili smo 60-tak fotografija naših članova. Riječ je o najvećem dijelu fotografija koje su Đurđevčani i posjetitelji galerijskih prostora u našem Starom gradu već imali prilike vidjeti jer su bile izložene na našoj  velikoj klupskoj  godišnjoj izložbi u Muzeju grada Đurđevca. Sad su preseljene u Ljubljanu, a veseli me da su izložene u prostoru kojim dnevno prođe i razgleda izložbu nekoliko stotina ljudi, ističe Zdravko Dragica Čavac, predsjednik FKK Picok. Dragica pri tom posebno ističe da je i ova izložba rezultat iznimno dobru suradnju sa Hrvatskim društvom Ljubljana iz Ljubljane, te naglašava zahvalnost  njihovom agilnom potpredsjedniku  Milanu Paveliću za svu logističku pomoć pri organizaciji i postavljanju izložbe.

Izložba fotografija članova Foto kino kluba Picok iz Đurđevca bit će u Ljubljani dostupna za razgledanje do 10. listopada.